Lentile heliomate

Ochelarii fotocromatici sunt ochelarii cu lentile care au capacitatea ca in functie de cresterea sau diminuarea expunerii la razele solare ( raze UV), culoarea letilei sa se inchida sau se deschida in mod automat, garantand mereu o optima performanta vizuala. Lentilele fotocromatice , heliomate protejeaza ochii in orice zi.

Daca afara este soare intens ele se vor inchide la culoare pana la gradul maxim . Daca soarele este obturat de nori ele se vor deschide la culoare permitand o vizibilitate maxima.

Practic aceste lentile fotocromatice in momentul in care sunt expuse la radiatii UV sau lumina solara genereaza o reactie chimica reversibila si se inchid la culoare.
In momentul in care lumina solara dispare (sau radiatiile UV) aceste lentile fotocromatice revin gradual la starea initiala de transparenta.
Ochelarii fotocromatici / heliomati cand nu sunt expusi la razele UV sunt pur si simplu transparenti si pot fi folositi ca un accesoriu vestimentar sau ca protectie a ochilor impotriva prafului sau insectelor. Asadar putem spune ca lentilele fotocromatice sunt inteligente , pot fi purtate toata ziua , in spatiu deschis natural sau in cladiri , incaperi indiferent de varsta utilizatorului pe care il va proteja de razele UV.
O alta caracteristica importanta este ca sant atat in varianta de sticla (minerale) cat si din plastic (organice).Se pot executa toata gama de lentile indiferent de dioptria prescrisa – avand totusi si unele restrictii la valori foarte mari ale dioptriilor . O noutate in domeniu o reprezinta noua generatie de lentile heliomate cu o inchidere si deschidere a culorii foarte rapida – Transition V- recomandata in special persoanelor adulte cu o sensibilitate crescuta la lumina sau albul zapezii , conducatorilor auto , sau persoanelor ce isi desfasoara activitate in aer liber .