Lentile bifocale

entilele bifocale sunt lentile cu doua puteri optice distincte. Aceste lentile sunt prescrise in special persoanelor cu presbiopie si care necesita in acelasi timp o corectare a miopiei, hipermetropiei sau astigmatismului.

Lentilele bifocale va scapa de neplacerile generate de purtarea a doua perechi de ochelari una pentru distanta si cealalta pentru aproape. Ochelarul bifocal este recomandat si ca o solutie de tranzitie intre solutia cu doua perechi de ochelari (una pentru distanta si cealalta pentru aproape) si o pereche de ochelari progresivi.

În cazul în care dioptriile necesare corectarii viciilor de refractie sunt mai mari, se pot fabrica din materiale subtiate cu indici de refractie mai mari 1.6, 1.67, 1.7, 1.74, 1.8, 1.9 ceea ce confera si acestor ochelari un aspect placut.
Daca sunteti purtator de lentile bifocale atunci va veti acomoda mult mai usor cu un ochelar progresiv.
Lentilele bifocale necesita o perioada de acomodare pentru ca ochiul sa-si formeze reflexe de miscare pentru privirea de aproape si cea pentru distanta.
Este important sa intelegem cum functioneaza aceste lentile. Pe masura ce imbatranim capacitatea ochiul nostril de a distinge obiectele aflate atat la distanta cat si aproape se diminueaza. Acest lucru se intampla chiar daca sunteti sau nu purtator de ochelari. Lentilele bifocale compenseaza presbiopia prin furnizarea a doua centre focale pe suprafata lentilei. Problema cu bifocalii este aceea ca in realitate avem nevoie sa putem privi la toate distantele nu numai la apropiere si la distanta.